Crochete de cartofi si cas afumat

Sunt foarte bune calde, dar se pot servi si reci.

Ingrediente:

1 kg cartofi
4 oua
200 g cas afumat
50 g margarina
patrunjel verde sau uscat
sare
piper
vegeta
1 ceapa
2 catei de usturoi
pesmet
ulei

Preparare:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu sare. NU se acopera decat putin cu apa si deasupra se pune un capac, astfel incat, mai mult sa fiarba la aburi. Dupa ce au fiert se curata de coaja, se paseaza bine si se lasa la racit. Apoi se amesteca cu 2 oua si 2 galbenusuri, ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper, vegeta, patrunjelul tocat marunt, casul afumat si faina.
Albusurile se bat spuma. Din compozitie se ia cu mana si se formeaza bulete sau crochete care se dau prin albusul spuma si apoi in pesmet. Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe o hartie absorbanta. Se post servi cu un sos de iaurt, smantana, ketchup si pasta de ardei.


Pofta buna!

4 responses to “Crochete de cartofi si cas afumat

  1. yumii

Lasă un comentariu