Portocale zaharisite


Asa proceda soacra mea, eu am preluat reteta de la sotul meu, care se pare ca stia ce mesterea mama lui in bucatarie 😆

Ingrediente:

coaja de la portocale
zahar
un vas care se inchide bine

Preparare:

Spalati bine portocalele, le decojiti si apoi taiati cojile cubulete mici. Pe fundul unui vas de plastic sau unui borcan se pune un strat de cubulete de portocale, apoi zahar incat sa le acopere, apoi coji, apoi zahar si tot asa. Continutul se tine la frigider. Daca mai aveti cubulete de portocale puteti oricand sa le adaugati, dar mereu ultimul strat sa fie de zahar. Zaharul se va topi, in timp, si cojile se vor zaharisi. NU stiu cat dureaza acest proces, de abia acum 1 saptamana m-am apucat si eu de treaba asta. Chiar is curioasa daca inainte de Carciun sunt gata.
Asa se poate proceda si la cojile de lamaie.
Aceste cubulete zaharisite se folosesc foarte bine la prajituri, torturi, creme, fursecuri, biscuiti, decoruri … mmm … de abia astept sa fie gata 🙂

Pofta buna!

Reclame

4 responses to “Portocale zaharisite

  1. Pingback: Gulguf cu nuca si portocale | Artă și savoare

  2. Un update se poate? Cît a durat, a fost gata pînă-n Crăciun? 🙂

    • Din pacate nu or fost gata pana in Craciun, inca mai sunt la zaharistit, poate ca am pus cam multe deodata. Dar mai usor e sa razi coaja si sa o amesteci cu zaharul si zahariseste sigur mai repede.

  3. Pingback: Chec cu fulgi de ciocolata si coaja de portocala confiata | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s