Cheesecake cu ananas

DSC04645

O duminica frumoasa de vara sa aveti!

Ingrediente:

Pentru blat:

400 g biscuiti de vanilie
200 g unt 65% grasime
zahar pudra dupa gust
1 esenta de vanilie

Pentru umplutura:

1 kg de branza de vaci dulce, bine scursa
4 oua
200 g smantana grasa
3 linguri de amidon
zahar dupa gust
zahar vaniat + esenta de vanilie
coaja de la o lamaie

Pentru jeleu:

1 cutie de aanas
zeama de la ananas
1 lingura de zahar
6 foi gelatina

Preparare:

Biscuitii simpli, de vanilie, se macina bine. Se aesteca cu zaharul pudra, untul foarte moale, la temperatura camerei ( sau, eventual il topesti tu si il lasi la racorit! ) si esenta de vanilie. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 26 cm cu biscuitii si se ridica si o margine. Se da la copt vreo 5 minute in cuptorul preincalzit.
Intre timp amesteci branza cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La final pui amidonul. Torni totul peste blatul de bicuiti si coci la foc potrivit cca o ora.
Dupa ce tortul s-a copt il scoti dincuptor si-l lasi sa se raceasca. Pui deasura rondelele de ananas si apoi torni jeleul facut din zeama de la ananas, zaharul si gelatina hidratata si topita.
Dai la frigider, a doua zi il scoti din forma si il tai.


Pofta buna!

DSC04640

DSC04643

DSC04653

DSC04655

DSC04661

DSC04664

Lasă un comentariu