Prajitura cu dovleac


O praji cu dovleac cu miros de toamna.

Ingrediente:

Pentru blat:

500 g faina
250 g margarina
100 g zahar
2 oua
un praf de sare
putin lapte


Pentru umplutura:

1 kg de dovleac ras
5 oua
300 g zahar
250 ml lapte
200 g faina
1 lingura scortisoara

Preparare:

Se face mai intai aluatul. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen. Daca e nevoie se adauga cativa stropi de lapte ca sa se omogenizeze totul mai bine. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara cu hartie de copt, se intinde aluatul, se inteapa cu furculita si se da la frigider.
Dovleacul ras se soteaza cu putina sare, pana se inmoaie.
Oale se spumeaza cu zaharul, se adauga laptele, faina si scortisoara, iar la final se pune dovleacul.
Se scoate tava cu aluat din frigider, se toarna deasupra umplutura si se coace prajitura la foc potrivit pentru 50 de minute.
Se lasa la rcait si se portioneaza.

Pofta buna!

Lasă un comentariu