Merg pe acelasi principiu ca si clatitele americane. Sunt si acestea delicioase.
Ingrediente:
350 g faina alba
2 oua
un praf de sare
3 linguri de zahar pudra
3 linguri de ulei
500 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lingurita de bicarbonat
un praf de scortisoara
coaja rasa de la o portocala
3 mere rase
Preparare:
Se amesteca faina cu praful de sare, zaharul pudra, praful de scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Se adauga cele 2 oua si coaja rasa de la portocala. Apoi cu un tel incepem sa amestecam ingredientele adaugand gradat si laptele. La sfarsit incorporam si uleiuil si merele rase.
Se incinge bine o tigaie de teflon, apoi se unge cu ulei si se sterge cu o batista de hartie.
Cu polonicul luam din compozitie si punem in tigaie. Coacem clatitele la foc mai mic, pentru a nu se arde. Cand incepe sa faca balonase la suprafata, clatita este gata si se intoarce si pe partea cealalta.
Mie mi-au iesit 15 clatite. Se servesc pudrate cu zahar pudra si scortisoara.
Daca tineti post puteti inocui laptele cu lapte de soia si nu mai puneti oua in copmpozitie.
Pofta buna!