Clatite cu mere

Merg pe acelasi principiu ca si clatitele americane. Sunt si acestea delicioase.


Ingrediente:

350 g faina alba
2 oua
un praf de sare
3 linguri de zahar pudra
3 linguri de ulei
500 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lingurita de bicarbonat
un praf de scortisoara
coaja rasa de la o portocala
3 mere rase

Preparare:

Se amesteca faina cu praful de sare, zaharul pudra, praful de scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Se adauga cele 2 oua si coaja rasa de la portocala. Apoi cu un tel incepem sa amestecam ingredientele adaugand gradat si laptele. La sfarsit incorporam si uleiuil si merele rase.
Se incinge bine o tigaie de teflon, apoi se unge cu ulei si se sterge cu o batista de hartie.
Cu polonicul luam din compozitie si punem in tigaie. Coacem clatitele la foc mai mic, pentru a nu se arde. Cand incepe sa faca balonase la suprafata, clatita este gata si se intoarce si pe partea cealalta.
Mie mi-au iesit 15 clatite. Se servesc pudrate cu zahar pudra si scortisoara.
Daca tineti post puteti inocui laptele cu lapte de soia si nu mai puneti oua in copmpozitie.

Pofta buna!

Lasă un comentariu