Lapte cu tăiţei, varianta vegană

Numai bune in perioada de post, si nu numai 🙂

Ingrediente:

2 l lapte vegetal (eu am folosit lapte de soia cu vanilie)

un praf de sare

zahar de stevie dupa gust

300 g taitei de orez

Preparare:

Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea si zaharul de stevie. Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul si se adauga taiteii de orez. Se acopera oala cu capacul si se lasa in repaus pentru 15 minute.

Dupa perioada de repaus se portioneaza desertul in boluri si se serveste cu pofta, simplu sau cu scortisoara.

Se poate folosi orice tip de lapte vegetal preferi. Unele tipuri sunt indulcite, altele nu.

Taiteii de orez cu cat stau mai mult, cu atat absorb toata cantitatea de lichid ramas. Au o proprietate fantastica de a absorbi lichidul. Mie mi-a mai ramas lapte cu taitei si l-am lasat pentru a doua zi. A doua zi nu mai aveam decat taiteii bine hidratati, dar tot au fost buni.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s