In sfarsit am facut prima focaccia cu maiaua salbatica facuta de mine 🙂
Ingrediente:
150 g maia activa (hranita cu 6 ore in urma, care si-a dublat/triplat volumul)
20 g miere
10 g sare de mare neiodata de la Sano Vita
375 g apa
500 faina tip 650
Plus:
10 rosioare cherry
rozmarin proaspat
sare de mare neiodata de la Sano Vita
2-3 linguri ulei de masline
Preparare:
Se amesteca maiaua cu mierea, sarea si apa, apoi se adauga faina si se omogenizeaza totul cu mana sau o lingura de lemn. Aluatul este foarte moale. Se acopera cu un servet curat si se lasa 12-18 ore in repaus, la loc caldut, pana cand isi dubleaza/tripleaza volumul si incepe sa faca bule.
Se pregateste o tava de aragaz intinsa si se tapeteaza cu hartie de copt. Daca vrei sa obtii o focaccia mai inalta, foloseste o tava mai mica.
Se unge hartia cu putin ulei de masline. Te ungi si pe maini cu ulei, apoi rastori aluatul in tava. Cu mainile unse bine se intinde aluatul in toata tava, cat mai uniform.
Din loc in loc se pun jumatatile de rosii, crengute de rozmarin, se presara sare de mare si putin ulei de masline si se lasa tava la loc cald pentru 2-3 ore, daca e posibil acoperita.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius pentru circa 40-45 de minute.
Se serveste imediat, calda, simpla sau cu branza 🙂
Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare”, vor beneficia de 15% reducere!
Pofta buna!