Rosii cu sos alb, la cuptor

Sunt absolut delicioase, aromate si se potrivesc foarte bine cu crutoane sau cu cartofi piure.

Ingrediente:

rosii
sare
piper
1 ceapa
2 catei de usturoi
ulei
busuioc proaspat
lapte
2 lingurite de faina
cascaval
crutoane

Preparare:

Rosiile se spala, se taie in doua, se taie partea verde si se pun intr-un vas termorezistent.

Intre timp se caleste ceapa si usturoiul, tocate marunt. Se adauga apa si vegeta sau daca aveti supa de legume ( cam o cana de 250 ml ). Se lasa la fiert pana scade putin, apoi se toarna o cana de lapte amestecata cu faina. Se adauga sare, piper si busuiocul taiat marunt. Se lasa sosul sa se lege si apoi se toarna peste rosii.
Cascavalul se rade.

Se pune si el peste rosii si se da totul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Lasă un comentariu