Cheesecake cu capsuni

Ingrediente:

250 g biscuiti vanilati;
250 g unt moale;
coaja de la o lamaie;

500 g branza dulce de vaci;
100 g zahar;
250 ml frisca lichida;
500 g capsuni;
9 foi de gelatina;
100 g zahar pudra.

Mod de preparare:

Pentru inceput se bate bine untul intr-un bol cu mixerul electric, apoi se omogenizeaza cu biscuitii sfaramati bine. Se intinde amestecul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se netezeste suprafata. Se lasa la rece timp de 1 ora, pentru a se intari.

Se amesteca intr-un vas mare crema de branza cu coaja de lamaie si tot zaharul cristal. Se bate bine frisca si se inglobeaza in crema de branza. Se intinde amestecul in forma, peste blatul de biscuiti si se lasa la rece 2 ore.

Capsunile se spala bine si se mixeaza cu blenderul de mana. Se adauga zaharul pudra si gelatina hidratata bine si topita. Jeleul de capsuni se toarna peste crema de branza si se da totul la frigider pana se intareste.

Pofta buna!

2 responses to “Cheesecake cu capsuni

  1. Pare simplu de facut !
    Daca ar mai fi fost sezonul capsunilor sigur as fi incercat reteta !

Lasă un comentariu