
Ingrediente:
1 capatana mica varza murata
10 cartofi
2-3 cepe marime medie
2 radacini patrunjel
un praf de sare
piper boabe, vreo 10 bobite
2 frunze de dafin
2 linguri marar uscat
cimbru uscat, dupa gust
3-5 linguri ulei de floare
3 linguri pasta de tomate
Preparare:
No, treaba sta asa. Acum vreo 3 saptamani am facut sarmale de post si mi-a mai ramas jumatate de capatana de varza murata. O varza acra, nu prea sarata, numai buna. Era pacat sa o arunc. Si nici nu-mi place. Aveam si vreo 3 cepe care aratau obosite. La fel si cartofii. Ba chiar si patrunjel ramas de hat, nici nu mai stiu cand.
Si atunci ce mi-am zis? Ia sa fac un fel de sarmale desfacute :)))
Am tocat ceapa maruntel si am calit-o bine in uleiul incins. Am pus si un praf de sare la calit. Am pus la calit varza taiata fideluta, am adaugat si patrunjelul taiat rondele, am pus apa multa, dafinul si piperul si am lasat la fiert cu capacul partial pus. Cred ca varza mea o fiert 3 ore pana s-a inmuiat ca lumea.
Abia in acest punct am adaugat cartofii curatati si taiati dupa plac si pasta de tomate.
Dupa ce au fiert cartofii am pus piper, marar si cimbru si gata.
Pe parcursul fierberii mai poti adauga apa.
Daca ai soia granule, mmm, merge de minune adaugata la final, odata cu cartofii. Mai o mana de orez, doua, trei, in loc de cartofi, si, gata, ai sarmale desfacute prin oala ;))
Pofta buna!


