Cubulete ciocolatoase, de post

Bune tare si nici nu-ti dai seama ca sunt de post!

Prajitura asta mi-a fost inspirata de salamul de biscuiti de aici. Si pentru ca e post, am adaptat reteta si a iesit tot o bunatate 🙂

Ingrediente:

500 g biscuiti vegani

160 g nuca

250 g rahat

500 g mascarpone vegana de la Meggle

100 g zahar pudra

2 fiole esenta de vanilie

2 fiole esenta de rom

40 g cacao

1/2 linguruita sare

250 g ciocolata 70% cacao, vegana

6 linguri nuca de cocos

Preparare:

Se ia un bol mare si se sfarama biscuitii cu mainile. Dupa preferinta, pot fi lasati mai mari sau se pot marunti mai tare.

Nuca se alege bine, cu grija la coaja :), apoi se prajeste intr-o tigaie teflonata, doar un pic, pana cand capata o usoara aroma si consistenta crocanta. Se lasa la racit, se toaca, apoi se amesteca cu biscuitii.

Rahatul se taie cubulete mici.

In alt vas teflonat se pune ciocolata la topit cu un strop de ulei si un pic de lapte vegetal. Tot aici pun eu sarea la topit. Se lasa la racorit.

Intre timp se mixeaza branza mascarpone vegana cu zaharul pudra, apoi se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza bine. Incorporeaza cacaua cernuta, esenta de rom si, la final, ciocolata topita, dar inca calduta.

Rastoarna compozitia ciocolatoasa peste biscuitii amestecati deja cu nuca si rahatul si omogenizeaza totul bine cu o lingura de lemn, o spatula de silicon sau chiar cu mana.

Se tapeteaza o tava cu dimeniusnile de 20 x 30 cm cu hartie de copt si se presara cu 3 linguri de nuca de cocos. Se rastoarna compozitia de biscuiti in tava si se preseaza cu mana sau cu o lingura. Deasupra se presara cele 3 linguri de cocos ramase si se preseaza usor cu mana sau lingura.

Se da tava la frigider peste noapte si a doua zi se portioneaza in cubulete.

Se pastreaza foarte bine in cutii inchise, de plastic, la frigider.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s