Raffaello de post

Sau vegan, mai modern spus 🙂

Aici gasiti reteta clasica, mostenita de la bunica.

Si aici reteta raw vegana.

Ingrediente:

200 g unt vegan
200 g zahar pudra
2 plicuri de zahar vanilat sau 1 fiola esenta vanilie
150 g lapte praf de soia de la Sano Vita
200 g nuca de cocos

+100 g nuca de cocos pentru decor

Preparare:

Prepararea acestui tip de Raffaello este identica cu varianta clasica.

Untul vegan se lasa la temperatura camerei. Apoi se spumeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Apoi se incorporeaza laptele praf si, la final, 200 g nuca de cocos.

Mie imi place sa dau pentru vreo 2 ore toata compozitia la frigider si abia apoi sa formez bilutele pe care le tavalesc prin nuca de cocos. In acest mod, fiind un aluat mai tare, de la frigider, bilutele isi vor pastra forma rotunda. In caz contrar – daca formezi bilutele cat untul e moale – se vor deforma in timp ce se pastreaza la frigider, mai ales ca le vei si suprapune.

Pentru cei care iubesc deserturile ceva mai putin dulci, se poate reduce cantitatea de zahar pudra la 150 g sau chiar 100 g, in functie de gust. Laptele praf de la Sano Vita este destul de dulce, recomand sa se guste inainte si abia apoi sa se cantareasca cantitatea de zahar pudra necesara.

Pofta buna!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s