
Eu acum sunt setata pe post, daca tot m-am apucat sa-l tin dupa foarte multi ani. Si, desigur, la ce pot sa balesc eu decat la dulce?!
Aici gasiti varianta clasica de Claudia. In reteta de post am folosit foi gata preparate, de la Ambrozia, dar si foile clasice se pot adapta la post folosindu-se unt vegan pentru foi si putin mai mult lapte vegetal, pentru a inlocui si oul din compozitie.
Ingrediente:
1 pachet foi fara zahar de la Ambrozia
Pentru cremă:
300 ml lapte de migdale
75 g zahăr tos
un praf de sare
1 fiolă esenţă vanilie
1 fiolă esenţă rom
200 g unt vegan Violife
80 g griş
Plus:
370 g magiun de prune
zahăr pudră pentru decor
Preparare:
Cum foile le ai gata preparate, treci imediat la crema.
Pe baie de abur, se pune laptele cu un praf de sare şi zahărul, la fiert. Când laptele începe să fiarbă, se adaugă în ploaie grişul şi se fierbe până când crema s-a îngroşat. Se ia oala de pe foc, se adaugă esenţele şi se lasă la răcorit. La final, se adaugă untul moale, la temperatura camerei.
Pentru asamblare, se ia un platou, se aşază prima foaie de la Ambrozia, se unge cu 1/2 cremă, se pune foaia 2, se unge cu magiunul de prune, apoi se pune foaia 3, 1/2 cremă si foaia 4.
Se pune o hârtie curată peste prăjitură şi se aşază un fund greu peste aceasta. Apoi se dă la rece sau la frigider pentru cel o zi.
Se scoate de la rece, se porţionează, se pudrează cu puţin zahăr şi se serveşte cu poftă.
Pofta buna!
