
Ce sa zic, e de stat departe de asa ceva, sunt foarte calorice 😀 Dar, pentru cine-si permite, merge.
Ingrediente:
4 banane bine coapte
3 oua marime medie
1 lingurita esenta vanilie
100 ml ulei de floarea soarelui
80 ml lapte gras
250 g faina alba tip 000
100 g zahar tos
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
100 g ciocolata cu caramel sarat
Preparare:
Nu e nimic complicat la reteta asta. Si nici la ingrediente. In loc de ulei se poate folosi un iaurt mai slab, asta ca sa nu fie atat de calorice waffele (m-am uitat la calorii, iar 100 g ulei de floarea soarelui au nici mai mult, nici mai putin decat 900 calorii). Iar in loc de ciocolata cu caramel sarat se poate folosi ciocolata de lapte sau amara.
Pentru inceput se amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca cu un tel de mana.
In alt bol se paseaza bine bananele coapte. Se amesteca apoi cu ouale, esenta de vanilie, uleiul si laptele.
Se amesteca cele 2 compozitii. La final se incorporeaza ciocolata tocata marunt. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana curgatoare.
Intre timp se incinge aparatul de waffe, apoi se unge cu ulei si, intr-un final, se coc pe rand cele 18-20 de waffe care vor rezulta din aceasta compozitie.
Calde sau reci, sunt la fel de bune.
Eu le pastrez in cutii de plastic, inchise. Asa nu se usuca si sunt bune si a doua zi.
Pofta buna!
