Chec cu sos de pere, ghimbir confiat si ciocolata

Imi pare si mai bun decat cel cu mere… Musai sa incercati si voi si sa va dati cu parerea 🙂

Pornind de la Checul cu sos de mere si ciocolata a rezultat aceasta reteta. Ca tot aveam niste pere faine din ultima excursie la Buzau si era pacat ca incepusera sa dea semne ca se trec.

Ingrediente:

Pentru sosul de pere (vor iesi aproximativ 1 1/2 – 2 cani de 300 ml cu sos de pere)

cca 20 de pere mici

1/2 cana de zahar (cana de 300 ml)

1 lingurita nucsoara

2 cani apa

Plus:

4 oua marime medie

1/2 cana ulei de floarea soarelui

1/2 cana lapte gras

1/2 cana zahar tos

1 lingurita rasa sare de mare neiodata de la Sano Vita

2 lingurite esenta vanilie

1 plic praf de copt

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita scortisoara

2 cani faina alba de tip 000 + 2 linguri faina

2 linguri cacao

100 g picatele de ciocolata

50 g ghimbir confiat de la Sano Vita

Preparare:

Pentru sos:

Sosul de pere se face la fel de simplu precum cel de mere. Eu prefer intotdeauna sa-l pregatesc cu o seara inainte de a-l folosi.

Am avut circa 20 de pere micute, pe care le-am curatat de coaja si am indepartat cotorul si partile stricate sau tari. Am taiat perele in cubulete si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul, nucsoara si apa, pana cand perele s-au inmuiat si apa s-a evaportat de tot. Cu ajutorul unui blender, s-au transformat perele fierte intr-un sos gros. Sosul se lasa la racit complet inainte de a se folosi.

Pentru chec:

Intr-un bol incapator se amesteca bine sosul de pere cu ouale, laptele, uleiul, zaharul tos, praful de sare si esenta de vanilie.

In alt bol se amesteca ingredientele uscate, adica faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara.

Se cern ingredientele uscate peste ingredientele umede si se omogenizeaza cu un tel de mana.

In bolul in care am avut ingredientele uscate se rastoarna cam 1/3 din cantitatea din aluatul obtinut mai sus. Acesta se amesteca cu 2 linguri de cacao cernute si picatelele de ciocolata. Se omogenizeaza totul foarte bine cu ajutorul unui tel de mana.

Restul de 2/3 din aluatul initial se amesteca cu 2 linguri pline cu faina, cernute, si ghimbirul confiat, taiat cubulete mici. Se omogenizeaza foarte bine intreaga compozitie.

O tava de 25 x 35 cm se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se niveleaza frumos in tava aluatul cu ghimbir, care este un aluat ca o smantana groasa, iar deasupra se rastoarna aluatul cu cacao si ciocolata. Se niveleaza, apoi se da totul la cuptor la 200 grade Celsius pentru 30 de minute, apoi inca 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Checul este gata la proba cu scobitoarea. Se lasa peste noapte la racit si asezat.

A doua zi se portioneaza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s