Chec cu sos de mere si ciocolata

Ca tot a venit toamna, merge un desert de sezon 🙂

Un chec inspirat din reteta Applesauce bread.

Ingrediente:

1 1/2 cana sos de mere

4 oua marime medie

1/2 cana ulei de floarea soarelui

1/2 cana lapte gras

1/2 cana zahar tos

1 lingurita rasa sare

1 lingurita esenta vanilie

2 lingurite esenta de portocale

1 plic praf de copt

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

1 lingurita rasa scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

2 1/2 cana faina alba de tip 000

100 g picatele de ciocolata

Preparare:

Intr-un bol incapator se amesteca bine sosul de mere cu ouale, laptele, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de vanilie si esenta de portocale.

In alt bol se amesteca ingredientele uscate, adica faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si nucsoara.

Se cern ingredientele uscate peste ingredientele umede si se omogenizeaza cu un tel de mana.

La final se incorporeaza picatelele de ciocolata.

O tava de 25 x 35 cm se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se niveleaza frumos in tava aluatul de mai sus, care este un aluat ca o smantana groasa, si se da totul la cuptor la 200 grade Celsius pentru 30 de minute, apoi inca 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Checul este gata la proba cu scobitoarea.

Se pudreaza imediat, cat e fierbinte, cu putin zahar pudra, apoi se lasa peste noapte la racit si asezat.

A doua zi se portioneaza.

Pofta buna!

One response to “Chec cu sos de mere si ciocolata

  1. Pingback: Chec cu sos de pere, ghimbir confiat si ciocolata | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s