Terci cald cu fulgi de ovaz si seminte de chia

Satios, sanatos si proteic!

Ingrediente:

250 g fulgi de ovaz

3 linguri seminte de chia

un praf de sare

2 linguri zahar de stevie

1 fiola esenta de vanilie

500 ml lapte de migdale

+

coacaze rosii

migdale

cacao nibs

ciocolata de lapte cu stevie

Preparare:

De dimineata mi s-a facut pofta de un terci cald cu fulgi de ovaz. Aveam toate ingredientele, dar nu le-am masurat, am facut totul „la ochi”. Am dat totusi si niste gramaje orientative.

Intr-o oala antiaderenta se amesteca laptele de migdale, sarea, zaharul de stevie si fiola de vanilie si se infierbanta. In acest punct se adauga fulgii de ovaz si semintele de chia. Se da un clocot, doua, amestecand mereu, apoi se stinge focul. Se pune capacul si se lasa 15 minute in repaus.

In acest timp, terciul a absorbit tot lichidul.

Se portioneaza in 2 boluri – vor rezulta 2 porti generoase – sau in 4 boluri mai mici.

Se serveste cu coacaze rosii, migdale crude, cacao nibs si ciocolata de lapte indulcita cu stevie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s