Ardei umpluti

Daca tot nu mai e post, merge o portie de ardei umpluti cu carne.

Ingrediente:

10 bucati ardei gras

800 g carne macra de porc

2 cepe galbene, marime medie

3 linguri ulei de floarea soarelui

100 g orez cu bobul rotund

sare de mare neiodata, dupa gust

piper proaspat macinat, dupa gust

1 legatura de patrunjel verde tocat marunt

1 lingura de marar verde tocat marunt

+

1 conserva rosii cubulete

1 ceapa galbena marime medie

un praf de sare

frunze proaspete de telina

500 ml apa

Preparare:

Intr-un vas incapator se rastoarna carnea de porc macinata, se presara sare si piper negru, dupa gust, mararul si patrunjelul tocate marunt si, la final se incorporeaza orezul si ceapa calite – pentru acestea se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, la foc potrivit; in momentul in care ceapa a devenit sticloasa, se adauga orezul si se caleste si acesta 1-2 minute, amestecand continuu; se lasa compozitia la racit complet, apoi se adauga peste carne.

Ardeilor li se taie capacele, se curata de seminte si nervuri. Se indeparteaza si coditele capacelor. Se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se inteapa usor in partea de jos, cu varful cutitului. In acest mod sosul din oala va patrunde mai usor in ardei si compozitia va fierbe mai repede.

Se umple fiecare ardel cam 3/4 cu compozitia de carne, deasupra se pune capacelul si se asaza in oala, in picioare, unul langa altul.

In blender se omogenizeaza rosiile din conserva, ceapa, un praf de sare si apa. Se toarna aceasta compozitie in oala cu ardei. Daca mai e nevoie, se mai completeaza cu apa. Apa trebuie sa acopere doar 3/4 ardeii. Din loc in loc se pun si frunze proaspete de telina, printre ardei – la fiert vor da un gust minunat.

Se fierb ardeii la foc potrivit, pentru circa 60 de minute, cu capacul pus. Apa trebuie sa scada si sa se lege un sos, acesta se poate ingrosa cu o lingura de faina, la nevoie. Eu am preferat ardeii serviti alaturi de paine si smantana, doar cu putina zeama din cea in care au fiert.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s