Turtite cu cartofi si faina integrala, coapte in cuptor

Când îţi rămâne piure de cartofi de pe o zi pe alta şi ai poftă de ceva dulce: turtiţe cu cartofi, făină integrală şi zahăr de ştevie, coapte în cuptor şi servite cu sos de căpşuni îndulcit cu ştevie.

Ingrediente:

Pentru turte:

aproximativ 250 g piure de cartofi rece, ramas de pe o zi pe alta

400 g faina integrala

3 oua de casa marime medie

3 linguri zahar de stevie

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

Pentru sosul de capsuni:

250 g capsuni congelate/proaspete

3 linguri zahar de stevie

Preparare:

Piureul rece se amesteca cu ouale, zaharul si faina amestecata cu bicarbonatul. Rezulta un aluat lipicios, asemanator cu cel de gomboti/galuste cu prune.

Cuptorul se incinge la 210 grade Celsius, iar tava mare se tapeteaza cu hartie de copt.

Cu mainile usor umezite se formeaza bilute de aluat, care se aplatizeaza cu palma in momentul in care se asaza in tava. Turtitele se coc aproximativ 30 de minute, pana cand deasupra prind o usoara nuanta maronie.

Se pot servi calde sau reci, simple sau cu gem. Eu am preferat un sos rapid de capsuni. Pentru acesta am pus la fiert intr-o oala antiaderenta capsunile congelate si zaharul de stevie. Am lasat totul pe foc pana cand s-a legat un sos.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s