Chec proteic cu spanac si afine, fara zahar

M-a traznit asa, o mancarime, creatoare 😀 si a luat nastere acest chec proteic fara zahar si fara faina, cu aproximativ 14 grame de proteine per felie, cu multe fibre si foarte satios.

Ingrediente:

250 g faina de cocos (eu am cumparat de la Lidl)

10 oua intregi

5 albusuri

1 l lapte de vaca, gras

350 g iaurt proteic Skyr Lidl

60 g pudra proteica de zer de la GymBeam

1 praf de sare

1 fiola esenta de vanilie

3-5 linguri zahar de stevie

250 g afine proaspete

100 g spanac proaspat

1 lingura pudra de maca

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

+

iaurt de cocos indulcit (Lidl) si afine proaspete, pentru servire

Preparare:

Mi-a iesit un chec mare, din care am taiat 15 felii generoase, fiecare felie avand aproximativ 14 grame de proteine. Checul e foarte satios si plin de fibre, deci va accelera si tranzitul intestinal. Mie imi place sa mananc acest chec cu iaurt cremos de cocos de la Lidl. Gustul fin de cocos al checului (de la faina) se combina la perfectie cu iaurtul cu aroma de cocos, rece. Plus afinele proaspete. Miami!

De ce am folosit atat de mult lapte si oua? Deoarece faina de cocos absoarbe de aproximativ 4-5 ori mai mult lichid decat faina de grau si, fiind si o faina fara gluten, pentru a nu rezulta un chec faramicios, ai nevoie de un liant, in acest caz multeee oua. Checul a iesit foarte umed, cu o textura fina.

Intr-un bol incapator am amestecat faina de cocos cu pudra de zer, pudra de maca, bicarbonatul si praful de copt.

In blender am amestecat 250 ml lapte, sarea, zaharul de stevie, vanilia si ouale intregi. Am omogenizat bine. Apoi am adaugat frunzele de spanac rupte si am blenduit bine-bine pana cand toata compozitia a devenit cremoasa, fara urme de spanac intreg.

Am rasturnat ingredientele lichide peste cele uscate si am amestecat cu o spatula de silicon. Veti observa ca faina de cocos absoarbe pe nerasuflate tot excesul de lichid. Adaug, rand pe rand, toata cantitatea de lapte, alternand si cu albusurile si iaurtul.

La final adaug afinele si amestec totul foarte bine.

Cat timp m-am ocupat de chec, am incins cuptorul la 230 de grade Celsius (v-am mai povestit, eu am un cuptor lenes, cred ca e ardelean :D, si, adesea, trebuie sa-l folosesc la maxim; in cazul in care iti cunosti cuptorul si stii ca coace normal, un 200 grade Celsius zic ca e suficient).

Am tapetat o tava de chec mare cu hartie de copt. Se rastoara compozitia de chec in tava (aceasta va fi destul de lichida) si se da la cuptor. Eu am copt o ora la 230 grade si inca 30 de minute la 200 grade.

Am scos checul din cuptor, apoi din tava, l-am lasat la racit si l-am dat peste noapte la frigider. A doua zi se portioneaza perfect si se serveste cu iaurt de cocos si afine proaspete.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s