
Checul poate fi portionat in 10 felii, fiecare felie are aproximativ 12 g de proteine.
Se aseamana cu varianta clasica, la fel de buna. Reteta o gasiti aici.
Ingrediente:
4 banane foarte bine coapte
3 oua marime medie
150 g iaurt gras, cu un continut ridicat de proteine – Skyr de la Lidl
100-200 ml lapte gras
200 g faina integrala de grau
50 g pudra proteica din soia (cu ciocolata)
5 linguri zahar de stevie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare de mare neiodata
1 lingurita esenta vanilie
50 g cacao neindulcita
90 g ciocolata de lapte, cu stevie
Preparare:
Se iau doua boluri. Intr-un bol pisezi cu furculita bananele, trebuie sa fie din cele foarte bine coapte, cu pete negre pe coaja. Adauga esenta de vanilie, apoi ouale, pe rand, iar cu furculita omogenizezi totul. La final pui iaurtul si amesteci bine.
In al doilea bol amesteci faina, cacaua, pudra proteica, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
In etapa a treia amesteci cele doua compozitii cu un tel de mana, trebuie sa rezulte o smantana mai groasa. Deoarece faina integrala de grau are o alta consistenta, va mai trebui sa aduagi lapte pentru a obtine un aluat de chec care curge usor. 100-200 ml, depinde.
Ciocolata o tai grosier cu cutitul si o adaugi in aluat. Amesteca cu o spatula de silicon.
Cuptorul il preincalzesti la 200 grade Celsius. O tava mica de chec o tapetezi cu hartie de copt, torni aluatul, nivelezi si dai la cuptor.
Ii va lua cam 50-60 de minute pana se coace frumos, spre sfarsit poti reduce temperatura pentru a nu se arde pe fund.
Checul este gata la proba cu scobitoarea care nu va iesi 100% curata deoarece este un chec usor umed cu bucatele de ciocolata topite inauntru.
Se lasa la racit peste noapte, iar a doua zi se portioneaza.
Pofta buna!

