Chec proteic cu banane, fara zahar

Checul poate fi portionat in 10 felii, fiecare felie are aproximativ 12 g de proteine.

Se aseamana cu varianta clasica, la fel de buna. Reteta o gasiti aici.

Ingrediente:

4 banane foarte bine coapte

3 oua marime medie

150 g iaurt gras, cu un continut ridicat de proteine – Skyr de la Lidl

100-200 ml lapte gras

200 g faina integrala de grau

50 g pudra proteica din soia (cu ciocolata)

5 linguri zahar de stevie

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita sare de mare neiodata

1 lingurita esenta vanilie

50 g cacao neindulcita

90 g ciocolata de lapte, cu stevie

Preparare:

Se iau doua boluri. Intr-un bol pisezi cu furculita bananele, trebuie sa fie din cele foarte bine coapte, cu pete negre pe coaja. Adauga esenta de vanilie, apoi ouale, pe rand, iar cu furculita omogenizezi totul. La final pui iaurtul si amesteci bine.

In al doilea bol amesteci faina, cacaua, pudra proteica, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea.

In etapa a treia amesteci cele doua compozitii cu un tel de mana, trebuie sa rezulte o smantana mai groasa. Deoarece faina integrala de grau are o alta consistenta, va mai trebui sa aduagi lapte pentru a obtine un aluat de chec care curge usor. 100-200 ml, depinde.

Ciocolata o tai grosier cu cutitul si o adaugi in aluat. Amesteca cu o spatula de silicon.

Cuptorul il preincalzesti la 200 grade Celsius. O tava mica de chec o tapetezi cu hartie de copt, torni aluatul, nivelezi si dai la cuptor.

Ii va lua cam 50-60 de minute pana se coace frumos, spre sfarsit poti reduce temperatura pentru a nu se arde pe fund.

Checul este gata la proba cu scobitoarea care nu va iesi 100% curata deoarece este un chec usor umed cu bucatele de ciocolata topite inauntru.

Se lasa la racit peste noapte, iar a doua zi se portioneaza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s