Prajitura cu branza si ciocolata, indulcita cu stevie

Un fel de pasca fara aluat, cu ciocolata si zahar de stevie.

Ingrediente:

1 kg branza dulce de vaci

6 oua de casa, marime medie

un praf de sare

zahar de stevie dupa gust

180 g ciocolata amara 87% cacao indulcita tot cu stevie

200 g unt 80% grasime

2 fiole esenta vanilie

2 linguri faina

1 plic praf de copt

Preparare:

Intr-un vas incapator se amesteca branza de vaci cu praful de sare, vanilia, ouale si zaharul de stevie. Eu am folosit o branza de vaci de casa foarte bine scursa, de aceea se vad in poza si bucatele intregi de branza.

Pe baie de abur se topeste ciocolata si untul, se lasa putin la racorit, apoi se amesteca cu branza.

La final se incorporeaza faina si praful de copt si se amesteca bine.

O tava cu dimesniunile de 25 x 35 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Se rastoarna aluatul in tava, se niveleaza frumos cu o spatula de silicon, apoi se da la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru circa 60 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa complet la racit, se da peste noapte la frigider, iar a doua zi se serveste alaturi de budinca de vanilie vegana (asta a fost pofta mea, se poate folosi orice tip de budinca sau nu), capsuni proaspete si cacao nibs.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s