Mancarica cu linte verde, de post

Pozele nu o avantajeaza (nu aveam lumina buna, nu am apucat sa pozez mancarica cat era calda, iar a doua zi mi-a fost lene sa o incalzesc), dar a fost super buna!

Ingrediente:

280 g linte verde uscata

1 ceapa galbena, marime mare

2-3 catei de usturoi aromati, din aia romanesti 🙂

3 linguri ulei de floarea soarelui

150 g morcovi

1 bucatica de 5 cm ghimbir proaspat

1 bucatica mica de turmeric proaspat

1 lingura sirop de agave

2 linguri zeama de lamaie

sare de mare neiodata, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

4 maini generoase baby spanac, proaspat

1 l supa de legume

75 g caju natur

Preparare:

Pentru inceput, de cu seara, se pune caju la inmuiat, in apa rece. A doua zi se strecoara bine si se baga in robotul de bucatarie. Se macina pana cand se obtine o crema fina-fina. Daca ai uitat sa lasi caju peste noapte la inmuiat, nu e nicio problema, pune apa la fiert, adauga caju si lasa semintele la fiert pentru 10 minute, apoi ii poti face crema. In ambele variante se adauga in timpul macinarii o cana de apa. Astfel se obtine smantana vegana de caju.

Se incinge uleiul, apoi se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie un pic. Se adauga usturoiul, ghimbirul si turmericul, toate condimentele date pe razatoarea cu ochiuri mici. Se mai calesc 1-2 minute. Se adauga morcovii taiati cubulete si supa de legume. Daca nu ai supa de legume, poti folosi pur si simplu apa.

Pentru supa de legume, tot seara, se pot pune la fiert 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o telina mica si o ceapa. Se lasa toate legumele la fiert pana cand sunt patrunse bine, se strecoara zeama si se foloseste a doua zi pentru mancarica de linte verde sau pentru alt tip de preparate vegane si/sau vegetariene.

Se fierb morcovii si condimentele pentru 5 minute, apoi se adauga lintea verde si se lasa totul la fiert, cu capacul pus, pentru circa 20 de minute sau pana cand lintea este facuta, dar este inca crocanta. Dupa ce supa incepe sa fiarba, se reduce focul si se acopera partial cu capacul. La nevoie se mai adauga supa de legume sau apa. Tot acum se pune un pic de sare si piper negru macinat.

Dupa ce lintea este facuta, se pune in mancarica zeama de lamaie, siropul de agave sau miere si spanacul. Se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se ingroasa un pic mancarica, apoi se stinge focul.

Se gusta de sare si piper si se amesteca bine.

Dupa 10 minute de repaus, se poate servi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s