Bulete cu cascaval

Aperitive pentru orice ocazie, de Craciun sau Revelion, de Pasti sau ziua ta de nastere, calde sau reci, foarte faine. Recunosc ca imi plac mai mult calde, cand casvacalul e moale si se intinde la fiecare muscatura. Se fac rapid, nu-ti trebuie decat 2 ingrediente principale, iti ies si multe si sunt si ieftine 🙂

Ingrediente:

500 g cascaval (eu am avut 1 kg cascaval super, direct de la producator)

4 linguri faina alba

2 oua de casa

1 praf de sare

1 varf de cutit de praf de copt

ulei pentru prajit

Preparare:

Cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se amesteca cu ouale, praful de sare, praful de copt si faina. Se framanta bine pana cand rezulta un aluat doar usor lipicios. La nevoie, in functie de cascaval si faina, mai poti adauga putina faina.

Se incinge uleiul intr-o oala incapatoare, ulei din belsug, incins la maxim pentru ca buletele sa nu absoarba mult ulei si sa nu se desfaca la prajit.

Se formeaza bilute micute din aluatul crud, apoi se prajesc in baia de ulei si se scot pe hartie absorbanta cand sunt aurii-maronii.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s