Conopida la cuptor

O reteta minunata de conopida la cuptor, fara prajeala in ulei, cu calorii mai putine si foarte satioasa.

Ingrediente:

o conopida marime medie

5 oua de casa

un praf de sare

piper negru proaspat macinat

200 g pesmet

100 g parmezan ras

1 legatura patrunjel verde

5-6 frunze de salvie verde

Preparare:

Am desfacut conopida in buchetele mici si le-am lasat deoparte.

Am batut ouale cu un praf bun de sare si piper negru proaspat macinat.

Am amestecat apoi pesmetul cu parmezanul ras si cu patrunjelul si salvia tocate marunt.

Am trecut apoi fiecare buchetel de conopida prin ou si apoi prin pesmet.

Am insirat toate buchetele pe o tava tapetata cu hartie de copt, iar la final am dat-o la cuptorul preincalzit la 200-220 grade Celsius pentru 30-40 de minute sau pana cand conopida s-a inmuiat bine, dar este inca crocanta.

Cam pe la jumatatea celor 40 de minute se intorc buchetelele de conopida pe partea cealalta.

Se pot servi calde sau reci, simple sau cu un sos alaturi. Eu am avut la indemana niste sana grasa pe care am amestecat-o cu putina sare si un catel de usuturoi ras.

Delicios!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s