
Un aperitiv grozavvvv, e fenomenal cat e cald, dar si rece se mananca la fel de repede.
Multumesc Laura Adamache pentru reteta.
Ingrediente:
310 g faina alba
5 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
un praf de zahar tos
2 oua marime mare
200 ml lapte caldut
80 ml ulei de floarea soarelui
2 linguri gris
sunca fiarta felii (eu cumpar de la Lidl din aceea tiplata) sau orice alt tip de mezel feliat
cascaval ras/mozzarella/emmentaler
1 lingura de mac/susan negru
Preparare:
Se incinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava de 20 x 20 cm cu hartie de copt.
Intre timp se cerne intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. In mijlocul ei se sparg cele 2 oua, se adauga laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia impreuna cu zaharul (si s-a lasat in repaus 5-10 minute) si uleiul.
Se amesteca totul cu un tel de mana. Vei obtine un aluat cu consistenta unei smantani groase.
Se toarna 1/2 din cantitatea de aluat in tava si se niveleaza frumos cu spatula de silicon si cu ajutorul unei linguri umezita adesea in apa rece.
Se presara grisul, apoi peste gris se pun felii de sunca. Peste sunca presaram din belsug cascaval ras, felii de emmentaler sau chiar mozzarella. Apoi mai intindem deasupra un strat de sunca, peste care se rastoarna cealalta jumatate de aluat. Se presara totul cu mac sau susan si se lasa in repaus pentru 30 de minute la loc caldut.
Se da tava in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute sau pana cand deasupra a prins o crusta frumoasa/pana la proba cu scobitoarea.
Lasa la racorit placinta, apoi o poti portiona frumos.
Pofta buna!

