Rasturnata cu visine si ciocolata

Pozele sunt din iulie, abia acum reusesc sa le postez. Era sa si uit de ele. E aceeasi reteta de rasturnata, care, apropo, e minunata, dar cu fructe de sezon.

Ingrediente:

6 oua de casa, marime medie

1 cana de zahar alb (poate fi doar 3/4 cana zahar, daca preferi o prajitura mai putin dulce)

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

1 lingurita esenta vanilie

coaja si zeama de la o lamaie mica

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

500 g visine proaspete, fara samburi

100 g ciocolata

Preparare:

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.

Se taie untul cubulete si se topeste. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul si esenta de vanilie pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa vei obtine o spuma galbena, frumoasa. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine, ca pentru maioneza. Adauga zeama si coaja de lamaie.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine. Uneori mai folosesc inca 2 linguri de faina, depinde cat de mari sunt ouale.

Fundul tavii se tapeteaza cu visinele spalate, uscate si fara samburi. Din loc in loc se presara picatelele de ciocolata. Se toarna aluatul deasupra, se niveleaza bine si se da la copt.

In circa 45 de minute este gata prajitura. Sau pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s