Rasturnata cu prune, scortisoara si ghimbir confiat

Ingrediente:

6 oua de casa, marime medie

1 cana de zahar alb (poate fi doar 3/4 cana zahar, daca preferi o prajitura mai putin dulce)

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

1 lingurita esenta vanilie

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

1 kg prune

ghimbir confiat, dupa gust, de la Sano Vita

1 lingurita scortisoara pudra

Preparare:

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.

Se taie untul cubulete si se topeste. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul si esenta de vanilie pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa vei obtine o spuma galbena, frumoasa. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine, ca pentru maioneza.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine. Uneori mai folosesc inca 2 linguri de faina, depinde cat de mari sunt ouale.

Fundul tavii se tapeteaza cu prunele spalate bine, uscate si taite in doua. Se indeparteaza samburele, iar jumatatile de pruna se pun cu partea taiata in jos.

Printre jumatatile de pruna se imprastie ghimbirul confiat tocat cu cutitul. Se pudreaza totul cu scortisoara, iar apoi se toarna aluatul, se niveleaza bine si se da la copt.

In circa 45 de minute este gata prajitura. Sau pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

Pofta buna!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s