„Banane” ca la Turnu Magurele

Recunosc, eu nu ma pot lauda decat cu pozele, reteta si toata munca depusa sunt ale lui Simonei, buna mea prietena si fina. Insa, pentru ca mi-au placut atat de mult aceste „banane”, vreau sa le pastrez reteta si pe blogul meu. Imi propun ca intr-o zi sa le pregatesc si eu pentru ai mei.

Ingrediente:

3 oua marime medie, de casa, daca se poate

150 g zahar

60 ml lapte

60 ml ulei

360 g faina alba

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu / praf de copt

un praf de sare

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la o lamaie mica

2-3 linguri zahar pudra vanilat pentru decor

ulei de floarea soarelui pentru prajit

Preparare:

Spumeaza ouale intregi impreuna cu sarea si zaharul tos pana cand compozitia isi va tripla volumul, iar zaharul se va dizolva complet.

Adauga uleiul, ca pentru maioneza, apoi laptele, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se cerne deasupra faina impreuna cu bicarbonatul sau praful de copt si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn sau, cel mai bine, cu mana. Trebui sa-ti rezulte un aluat dens, ca cel de biscuiti spirtati, insa nu la fel de dens precum aluatul fraged, cel pe care-l intinzi pe masa cu sucitorul.

Daca aluatul este prea moale (in functie de marimea oualor si de tipul de faina) mai adauga faina pana cand simti la mana ca este suficient.

Aluatul se lasa in repaus pentru 30 de minute, acoperind cu un prosop uscat vasul.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute de pauza, masa se infaineaza bine, se rastoarna aluatul si se fac fitiluri de aluat groase cat degetul mic. Fiecare fitil se taie in bucati mai mici, de 5-6 cm, bucati pe care le poti lasa asa simple sau le poti face un model cu furculita, pe lungul lor.

Se incinge uleiul bine intr-un vas suficient de adanc si apoi se prajesc, pe rand, fursecurile banane, la foc mediu, pana cand capata o nuanta frumoasa, aurie, pe toate partile.

Se scot gogoselele pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza cat inca sunt fierbinti cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s