Imagine

Tarta sarata cu ciuperci si branza

V-am spus cat de mult imi plac tartele sarate?

Ingrediente:

Pentru blat:

200 g faina alba 000

1/2 lingurita sare de mare neiodata de la Sano Vita

115 g unt rece 80% grasime

1 ou marime mare

Pentru umplutura:

2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

1 lingura generoasa unt 80 % grasime

1 ceapa galbena marime medie

1 catel de usturoi

500 g ciuperci champignon

1/2 lingurita sare de mare neiodata de la Sano Vita

400 ml smantana grasa

5 oua de casa, marime medie

200 g branza Camembert

piper negru proaspat macinat, dupa gust

un praf de nucsoara

1 lingurita de marar verde tocat marunt

1 piept de pui fiert

Preparare:

Se incepe cu aluatul. Faina se cerne intr-un vas impreuna cu sarea. Se taie untul rece, cubulete, peste faina si cu mana incepi sa faci firimituri. Adauga oul in centrul compozitiei si framanti un aluat omogen, neelastic. Nu framanta mult, doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.

Pune aluatul intr-o punga si da-l pentru 30 de minute la frigider.

O tava rotunda cu pereti detasabili, de 24-26 cm o tapetezi cu hartie de copt, doar fundul, si o ungi cu ulei.

Se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o foaie de silicon cu merdeneaua, in forma rotunda. Cu acest aluat se tapeteaza tava rotunda, ridicand aluatul pana la jumatatea tavii sau chiar 3/4 din inaltimea tavii.

Intepi cu furculita aluatul peste tot, si pe margini, si-l dai la frigider pana cand te ocupi de umplutura.

Intr-un wok incins pui cele 2 linguri de ulei si untul, rastorni ciupercile champignon taiate in 2-4, daca sunt prea mari, pui un praf de sare peste ciuperci si lasi la calit pana cand apa lasata de ciuperci a scazut in mare parte. In acest punct adaugi ceapa taiata marunt si catelul de usturoi tocat si lasi la calit legumele impreuna cu ciupercile pana cand totul prinde o culoare frumoasa.

Am rasturnat toata compozitia de ceapa si ciuperci intr-o sita ca sa se scurga excesul de grasime si am lasat-o la racit complet.

Intr-un vas incapator se omogenizeaza smantana cu ouale (cu ajutorul unui tel), se adauga un pic de sare ( nu multa, trebuie tinut cont si de faptul ca branza este usor sarata), nucsoara, piper si mararul verde tocat marunt. Amesteca bine.

Rastorni ciupercile peste compozitia de oua si smantana, adauga si pieptul de pui taiat cubulete (mie mi-a ramas niste piept de pui de la supa de duminica si nu am vrut sa arunc nimic) si amesteci bine cu o spatula de silicon.

Se scoate tava din frigider, se rastoarna umplutura, iar din loc in loc se pun bucati de branza Camembert.

Se da tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 15 minute se da focul la 160 de grade si se coace inca cca 45-60 de minute pana cand compozitia de branza, oua si smantana este ferma si deasupra a prins o crusta usor maronie.

Se lasa peste noapte la racit (la frigider), iar a doua zi se portioneaza.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s