Mi-era pofta de o prajitura rapida, asa ca am testat o rasturnata fara zahar. E ceva mai fragila decat varianta cu zahar, nu inteleg de ce, dar macar stii ca mananci ceva cu calorii mai putine 🙂
Ingrediente:
7 oua de casa, marime medie
10 linguri zahar de stevie
1 1/2 cana faina alba 000
1/2 plic praf de copt – 5 g
1 lingurita esenta de vanilie
200 g ciocolata cu stevie de la Sweet&Safe
500 g capsuni
4 tije mari de rubarba
200 g unt 80% grasime
1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita
Preparare:
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.
Se taie untul cubulete si se topeste pe baie de abur impreuna cu ciocolata cu stevie. Se lasa la racit complet aceasta compozitie, dar trebuie sa fie inca lichida atunci cand o vei folosi.
Se spumeaza ouale intregi cu zaharul de stevie. Ouale nu-si mai tripleaza volumul ca in cazul spumarii cu zahar normal, dar se aereaza totusi.
Adauga esenta de vanilie si spumeaza in continuare. Apoi, in fir subtire, incorporezi ciocolata cu unt, mixand bine.
Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna, dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine. Va rezulta un fel de crema spumoasa.
Fundul tavii se tapeteaza cu rondele de capsuni si rubarba, asezate frumos cu taietura in jos, jumatatile una langa alta. Deasupra se toarna aluatul, se niveleaza bine si se da la copt.
In 30 de minute este gata. Sau pana la proba cu scobitoarea.
Se lasa pandispanul la racit in tava vreo 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt, se lasa la racit complet si apoi se portioneaza.
Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare”, vor beneficia de 15% reducere!
Pofta buna!