Tort 15 ani pentru Daciana

20200530_181057

Ieri a fost ziua ei, a Dacianei, a implinit 15 ani. Abia astazi am apucat sa postez si pozele cu tortul si sarbatorita. Mai greu cu pozele in adolescenta, dar am reusit chiar in 2 zile consecutiv sa o pozez, ceea ce e lucru mare.

Ingrediente:

 

Pentru blat:

250 gr unt 80% grasime, moale, la temperatura camerei
1/2 cana de ulei de floarea soarelui
1 1/2 cana zahar tos
6 oua de casa
3 1/2 cani faina alba tip 000
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
1 cana de lapte batut la temperatura camerei
3 plicuri zahar vanilat
coaja de la 2 lamai

 

Pentru crema:

 

500 g mascarpone

500 ml frisca lichida Dorna

200 g zahar pudra vanilat

coaja si sucul de la 2 limete

500 g capsuni proaspete

 

Pentru decor:

 

250 g deco melts in nuanta azurie

125 ml frisca lichida + 1 lingura zahar pudra

15 bomboane Raffaello cu zmeura

 

Preparare:

 

Pentru blat:

Se bate la viteza mica untul cu uleiul, se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si zaharul tos in 3 transe si se spumeaza in continuare. Se incorporeaza ouale, pe rand.

Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se cern o data.

Alternativ, in crema de unt si oua, se adauga faina si laptele batut, la final incorporandu-se ultima transa de faina.

Se ia o tava cu diametrul de 28 cm si se tapeteaza fundul cu hartie de copt. Apoi se unge toata tava cu putin ulei. Se rastoarna crema in tava, se niveleaza si se da in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 45 de minute.

De regula, se face blatul seara si abia a doua zi se taie in 3 si se umple tortul.

Pentru crema:

Se spumeaza mascarpone cu 100 g zahar pudra vanilat. Se spumeaza frisca lichida cu 100 g zahar vanilat. Se amesteca cele 2 compozitii, apoi se adauga coaja si zeama de limeta si se amesteca bine.

Capsunele se spala bine, se usuca, se indeparteaza coditele si se taie in 2.

Asamblare:

Se tapeteaza tava in care ai copt blatul cu foile alimentara. Pe fundul tavii se pune primul blat, 1/2 din cantitatea de capsuni si 1/2 din cantitatea de crema, blatul 2, capsuni, crema, blatul 3. Se da la frigider peste noapte.

A doua zi se rastoarna tortul pe un platou si se imbraca in frisca lichida batuta spuma cu lingura de zahar pudra. Nu trebuie multa frisca, doar cat sa obtii un naked cake. Se toarna glazura de ciocolata azurie si se decoreaza cu putina frisca si Raffaello de zmeura.

 

Pofta buna!

 

20200530_181308

20200530_181619

20200530_141043

20200531_160933

20200531_161516

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s