O nebunie de tocanita. Cu siguranta o mai repet!
Reteta e luata de aici si ma bucur tare ca am gasit-o si mi-a adus aminte de galustele din faina.
Ingrediente:
Pentru tocanita:
1 ceapa marime medie
2 catei de usturoi
2 morcovi marime medie
500 g ciuperci pleurotus
2 lingurite de boia dulce
Pentru galuste:
2 oua
200 g faina alba
2 linguri ulei de floarea soarelui
100 ml apa
un praf de sare
un praf de piper negru proaspat macinat
Preparare:
Se incinge uleiul intr-o oala suficient de incapatoare. Apoi, cu un praf de sare, se caleste ceapa tocata marunt pana cand se inmoaie.
In acest punct se adauga cateii de usturoi tocati marunt si se mai lasa un minut la calit sau pana cand ceapa devine sticloasa. Mare atentie sa nu se arda usturoiul.
Acum este momentul sa adaugi boiaua dulce si sa o calesti un minut amestecand continuu. Dupa ce a trecut minutul, se stinge totul cu apa, aproximativ 1 l. Apa o poti adauga din start fierbinte.
Adauga morcovii curatati si taiati cubulete si ciupercile pleurotus tocate fasii.
Se lasa totul la fiert, iar cand morcovii sunt patrunsi te apuci de facut galustele.
Intr-un bol se amesteca cu un tel de mana in forma de para ouale cu un praf de sare si unul de piper. Se adauga faina si se incorporeaza bine. Acum este punctul in care incepi sa adaugi apa si sa amesteci in continuare, iar la final uleiul.
Cu o lingurita inmuiata in apa rece se ia din aluat si se da drumul galustelor in oala cu tocanita care fierbe. Se da drumul in oala la toate galustele fara a amesteca. Cand sunt fierte, acestea se ridica la suprafata.
Se ia o galusca si se gusta ca sa fii sigura ca este fiarta. Se potriveste de sare si piper tocanita, apoi se stinge focul.
Se lasa oala acoperita 15 minute, apoi se serveste cu pofta.
Pofta buna!