Cand vine vorba de preparate din carne, eu sunt doar ajutor de bucatar. Ca o fosta vegetariana, nu-mi place sa umblu si sa gatesc cu carne si aici intra sotul meu in actiune. El amesteca ingrediente si le potriveste de sare si piper. Eu vin cu retetele, curatatul legumelor si spalatul vaselor 🙂
Ingrediente:
1 kg carne (500 g carne de porc + 500 g carne de vita)
o mana generoasa parmezan ras
1/2 cana pesmet (cana de 300 ml)
4 catei de usturoi romanesti
2 cepe galbene, marime mare
1 lingurita oregano verde, tocat marunt
1 legatura patrunjel verde
sare de mare neiodata de la Sano Vita, dupa gust
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
Preparare:
Am cumparat de la piata Dacia din Brasov carne de porc si de vita, pe care mi-au macinat-o pe loc, asa ca nu a trebuit decat sa o rastorn intr-un bol si sa-mi pun sotul sa amestece.
Am dat parmezanu pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel si usturoiul si ceapa. Le-am pus peste carne.
Am tocat marunt oregano verde si patrunjelul verde si le-am pus si pe ele peste carne.
Am pus sare si piper, iar la final pesmentul si am lasat barbatul sa amestece si sa guste.
Incinge intre timp cuptorul la 200 grade Celsius. Tava mare de cuptor tapeteaz-o cu hartie de copt si da-o deoparte.
Apoi cu mana usor umezita am facut bilute (50 la numar), pe care le-am asezat in tava, la putina distanta unele de altele, si le-am copt cam 40 de minute, in 2 ture.
Crochetele se pot manca calde alaturi de un piure de cartofi bun sau goale. Merg si reci, a doua zi. Sunt inca bune, chiar daca se mai intaresc putin.
Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!
Pofta buna!