Lapte de pasare cu ciocolata

20200426_181700

E duminica…. Azi e vremea reinterpretarii dulciurilor din copilarie.

 

Ingrediente:

 

8 oua de casa

1,2 l lapte gras

150-175 g zahar tos

6 pliculete zahar vanilat

1/2 lingurita sare de mare neiodata de la Sano Vita

1/2 lingurita amidon alimentar de la Sano Vita

2 linguri cacao raw

100 g ciocolata 80% cacao

100 g ciocolata de lapte

 

Preparare:

 

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 1 pliculet zahar vanilat si se lasa deoparte.

Laptele se pune la fiert impreuna cu cele 5 pliculete de zahar vanilat ramase si un praf de sare. In momentul in care se observa primul clocot, se reduce focul la minim si se iau cu lingura bulgarasi de albus crud si se dau drumul in oala cu laptele care fierbe la foc mic. Se lasa bulgarasii 30 de secunde la fiert, apoi se intorc si pe partea cealalta, se mai lasa 30 de secunde si se scot cu o paleta. Se lasa la scurs intr-o sita.

Dupa ce ai fiert toti bulgarasii de albus, se masoara iarasi 1 l de lapte (in oala au ramas cam 800 ml si completezi cu inca 200 ml de lapte) si se pune totul din nou la fiert. E indicat sa strecori laptele in care ai fiert bulgarasii de albus pentru a inlatura resturile de albus si a obtine o crema fina.

Intre timp galbenusurile se spumeaza cu zaharul tos pana cand isi tripleaza volumul. Se adauga 100 ml lapte fierbinte si se amesteca bine cu un tel de mana.

Intr-un alt bol se toarna 200 ml lapte fierbinte peste ciocolata rupta bucatele si se omogenizeaza totul pana cand obtii o crema. In acest punct se adauga amidonul si cacaua cernuta si se amesteca totul cu o lingura. La nevoie se mai dilueaza crema de ciocolata cu putin lapte fierbinte.

Se amesteca crema de galbenusuri cu crema de ciocolata, apoi se toarna totul peste laptele din oala. Focul trebuie sa fie la minim. Amesteci continuu cu un tel pana cand simti ca incepe sa se ingroase crema, usor. Crema nu trebuie sa fiarba pentru ca vor fierbe astfel galbenusurile si nu-ti va mai iesi o crema fina, ci se va branzi. Tocmai de aceea trebuie sa fii mereu cu ochii pe oala de pe foc si sa amesteci constant.

Se portioneaza laptele de pasare cu ciocolata in 4 boluri, se lasa putin la racorit si apoi se serveste cu bulgarasii de albusuri deasupra.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20200426_181507

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s