Cartofi cu sare si ulei

20200424_114856

Asta-i o gustare moldoveneasca din copilaria mea si e una dintre cele mai bune, din cand in cand revin la simplitate…

 

Ingrediente:

 

cartofi

ulei de floarea soarelui

sare

 

Preparare:

 

Cand eram copil, una dintre placerile mele vinovate erau cartofii fierti in coaja, curatati bine, apoi serviti cu ulei de floare si sare. Atat!

Ce fel de cartofi? De care ai, nu conteaza. Cu coaja alba sau rosie, fainosi sau nu, care-ti plac si ti-au cazut la mana.

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja si se pun in apa rece cu sare, la fiert. Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se servesc imediat cu un pic de ulei de floare, daca e presat la rece si nerafinat, cu atat mai bine, si sare grunjoasa, din aia de muraturi, daca gasesti. Eu am avut sare de mare neiodata de la Sano Vita 😀 M-am sclifosit intre timp.

La fel de bine, poti servi cartofii reci, a doua zi. Ba chiar senzatia mea e ca sunt mai buni dupa ce au stat un pic sa se aseze.

Uneori se bagau cartofii cu coaja, spalati bine, la cuptor si se lasau acolo la copt. Se cojeau si se mancau cu ulei si sare, uneori si cu un catel de usturoi.

Eu am preferat mereu cartofii fierti in coaja doar cu sare si ulei de floare.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20200424_114939

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s