Aperitiv cu multe legume

20200423_120554

E un fel de omleta la tava, dar o omleta excelenta, satioasa si poate fi servita chiar si la pranz, calda sau rece.

Reteta este inspirata de Laura Adamache cu al ei  Clafoutis cu legume

 

Ingrediente:

 

1 punga de 400 g cu mazare congelata

1 punga de 400 g cu mix de legume pentru ciorba de vacuta, congelata

7 oua de casa

1 ardei rosu, mic

2 linguri faina alba – 50 g

225 ml lapte gras

2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

6 radacini de ceapa verde

1 catel de usturoi, mare

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

sare de mare neiodata de la Sano Vita, dupa gust

6 frunze mari de busuioc verde

50 g parmezan ras

 

Preparare:

 

Pentru ca Laura mi-a facut pofta cu preparatul ei, am incropit si eu reteta cu ce aveam prin casa, adica in congelator. E o reteta numai buna de a scapa de niste legume din congelator cu care nu mai stii ce sa faci.

Deci… am incins uleiul in wok. Am calit ceapa verde taiata rondele, apoi am adaugat usturoiul tocat marunt si am lasat totul 1-2 minute pe foc. Am rasturnat legumele congelate direct in wok, am adaugat o cana cu apa calduta si am lasat totul pe foc pana cand legumele s-au facut, iar excesul de lichid a disparut. Am pus sare si piper dupa gust.

Dupa ce s-au racit legumele, le-am amestecat cu parmezanul ras si cu busuiocul tocat si ardeiul taiat cubulete mici.

Am tapetat o tava de 20 x 30 cm cu hartie de copt, am rasturnat legumele si le-am nivelat frumos cu o spatula de silicon. Peste legume am turnat ouale batute bine cu telul, apoi amestecate cu faina si cu laptele. Am mai potrivit de sare si piper, dar nu mult pentru ca si legumele sunt asezonate.

Am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am lasat-o pentru 45 de minute. Ultimele 5 minute am folosit functia de grill pentru o nuanta aurie/maronie deasupra.

Aperitivul se lasa la racit peste noapte si apoi se portioneaza. Daca rezisti, eu am mancat o bucata generoasa, calda, imediat scoasa din cuptor.

Daca vrei sa iasa mai inalt aperitivul, foloseste o tava mai mica.

Hartia de copt se uda cu putina apa, apoi se stoarce si apoi se tapeteaza tava. Astfel te ajuti sa intinzi frumos hartia, fara sa te chinui, aceasta va lua forma tavii si preparatul va iesi si el frumos. Trucul asta il stiam de la nasa, dar vad ca si Laura il are in maneca, recomand! 🙂

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

20200423_120645

20200423_120705

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s