Marzipan Schokolade Käsekuchen

20200418_151245

Daca-i luni, sa incepem cu ceva bun 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

200 g faina alba 000

50 g cacao

125 g zahar pudra

130 g unt 80% grasime

un praf de sare de mare de la Sano Vita

3 galbenusuri

1 fiola esenta de vanilie

 

Pentru crema de branza cu martipan:

 

400 g branza dulce de vaci

400 g martipan

5 oua

2 pliculete zahar vanilat

zahar pudra, dupa gust – 5/10 linguri de zahar tos, rasnit si facut pudra

3 capacele de Amaretto

2 linguri amidon alimentar de la Sano Vita

 

Pentru crema de branza cu ciocolata:

 

400 g branza dulce de vaci

200 g Nutella

100 g ciocolata amara 80% cacao

200 ml frisca lichida

 

Pentru glazura:

 

100 g ciocolata cu lapte Schogetten

100 g ciocolata nougat Schogetten

200 ml frisca lichida

 

Preparare:

 

Pentru inceput se pregateste aluatul fraged. Se cern impreuna faina, cacaua, zaharul pudra si sarea. Se amesteca bine ingredietele, apoi se incorporeaza untul rece, taiat bucatele, pana cand se obtin firimituri de aluat. In acest punct se adauga galbenusurile batute bine cu furculita cu esenta de vanilie. Se framanta un aluat omogen, neelastic, usor lipicios. Aluatul se infoliaza in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza fundul unei tavi cu diametrul de 28 cm cu hartie de copt.

Cat timp aluatul se raceste, se prepara crema cu martipan. Intr-un bol incapator se mixeaza branza dulce cu martipanul rupt bucatele. Apoi se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra, ouale, unul cate unul, Amaretto si, la final, amidonul.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde cu merdeneaua in forma rotunda. Se tapeteaza cu aluatul toata forma, si fundul acesteia, si peretii laterali pana sus de tot, in buza formei. Se impunge aluatul cu furculita din loc in loc, apoi se toarna crema de branza cu martipan si se mai lasa 30 de minute la frigider.

Se coace prajitura pentru aproximativ 45 de minute, pana cand deasupra se prinde o culoare maronie/aurie frumoasa, iar compozitia este inchegata. Se lasa complet la racit in forma.

Peste crema de branza si martipan se toarna crema de branza si ciocolata. Pentru asta trebuie sa mixezi bine branza dulce cu Nutella cu un blender de mana pana cand obtii o crema fina. Se incorporeaza imediat ciocolata amara topita cu putin ulei. La final se incorporeaza frisca batuta bine. Se niveleaza bine crema, iar peste ea se toarna glazura.

Pentru glazura, intr-o oala antiaderenta, se pune frisca la incalzit, apoi se rastoarna ciocolata si se amesteca pana cand aceasta s-a topit si s-a legat o glazura mai groasa. Se toarna imediat glazura peste crema de branza si se lasa la racit la temperatura camerei.

Se da tortul peste noapte la frigider. A doua zi se scoate din forma si se portioneaza.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20200418_151815

20200418_152154

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s