Inca suntem in post…
Ingrediente:
3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde
2 conserve de mazare – 400 g
2 morcovi potriviti ca marime
100 g soia cubulete
500 g cartofi
1 conserva rosii cubulete, decojite – 400 g
1 lingura faina
1 legatura marar verde
piper negru proaspat macinat
sare de mare neiodata de la Sano Vita
1.5 l apa
Preparare:
Se incinge uleiul de floarea soarelui intr-o oala incapatoare. Se caleste ceapa si usturoiul verde cu un praf de sare, la foc potrivit.
Intre timp se curata morcovii, se spala bine, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc si ei putin alaturi de ceapa si usturoi.
Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete mici si-i adaugam peste morcovi. Turnam 750 ml apa calduta, punem cubuletele de soia uscate, punem capacul si lasam totul la fiert pana cand legumele s-au patruns, iar soia s-a umflat.
In acest punct adaugam in oala mazarea clatita bine, conserva de rosii si, daca mai este nevoie, apa calduta. Eu am folosit aproximativ 1.5 l apa, dar depinde cat de multa zeama iti place sa fie in mancarica.
Lasi totul 5 minute la fiert, dupa care adaugi in mancare lingura de faina dizolvata in apa. Amesteci totul bine. Pui sare si piper si mai lasi la fiert pana cand legumele sunt patrunse, iar mancarea a legat un sos usor.
Dupa ce stingi focul, presari mararul tocat marunt, amesteci, pui capacul, lasi totul 10 minute in repaus, apoi servesti cu pofta.
Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!
Pofta buna!