Placinta cu urzici

20200320_115735

Pentru ca e vremea lor, a urzicilor, eu zic sa nu ratati aceasta placinta. Desigur, se poate face si cu spanac, dar cu urzici parca mi-a trezit un sentiment mai intim, mai cu gandul la bunici…

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

1/2 pachet foietaj de la Morarita

 

Pentru umplutura:

 

500 g branza dulce de vaci

1 1/2 pungulita de urzici proaspete (din cele care se gasesc de vanzare la piata)

1 legatura usturoi verde

2 legaturi ceapa verde

3 linguri ulei de floarea soarelui presat de rece

10 oua

un praf de sare de mare neiodata de la Sano Vita

piper negru, proaspat mainat, dupa gust

50 g parmezan ras

 

Pentru uns:

 

1 galbenus

un praf de zahar

1 lingurita de ulei

 

Preparare:

 

Foietajul se scoate de cu seara din congelator si se lasa in frigider. Se scoate din frigider in momentul in care doresti sa-l folosesti.

Intre timp se spala bine si se aleg urzicile. Se incinge uleiul de floare in wok, se caleste ceapa si usturoiul tocate rondele, apoi se adauga urzicile. Se pune un capac si se lasa pe foc pana cand sunt facute. Din cand in cand se mai amesteca.

Se scurg bine urzicile, apoi se toaca marunt. Se lasa la racorit.

5 oua din cele 10 se pun la fiert in apa cu sare. La fierbi tare ca pentru Pasti 🙂 Se lasa la racorit si apoi se decojesc.

Intr-un vas se amesteca branza dulce cu parmezanul, ouale crude, urzicile tocate si reci, sare si piper dupa gust.

Se tapeteaza fundul unei forme rotunde, diametru de 24-26 cm, cu hartie de copt, apoi se unge toata tava cu ulei. In acest mod iti va fi mai usor sa scoti placinta din forma.

Se scoate foietajul din frigider, se intinde cu merdeneaua, apoi se tapeteaza forma pana sus de tot. Se rastoarna 3/4 din compozitia de branza, se pun ouale intregi, apoi se acopera cu restul de compozitie.

Umplutura astfel pregatita se acopera cu resturile de aluat de pe marginea formei. Se unge apoi cu galbenusul batut bine cu zaharul si uleiul.

Se da tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru o ora.

Se lasa placinta la racit complet, apoi se portioneaza frumos.

Cel mai bine este sa o lasi peste noapte in repaus.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20200320_115212

20200320_115612

20200320_115814

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s