Primavara frumoasa va doresc!
Reteta preluata de la Laura Adamache.
Ingrediente:
250 g biscuiti simpli
80 g nuca
250 g mascarpone
50 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
1 fiola esenta de rom
20 g cacao
1 praf de sare
125 g ciocolata neagra
2 linguri zahar pudra pentru pudrat
Preparare:
Se ia un bol mare si se sfarama biscuitii cu mainile. Dupa preferinta, pot fi lasati mai mari sau se pot marunti mai tare.
Nuca se alege bine, cu grija la coaja tare :), apoi se prajeste intr-o tigaie teflonata, doar un pic, pana cand capata o usoara aroma si consistenta crocanta. Se lasa la racit, se toaca, apoi se amesteca cu biscuitii.
In alt vas teflonat se pune ciocolata la topit cu un strop de ulei si se lasa la racorit.
Intre timp se mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra, apoi se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza bine. Incorporeaza cacaua cernuta, praful de sare, esenta de rom si, la final, ciocolata topita, dar inca calduta.
Rastoarna compozitia ciocolatoasa peste biscuiti si amesteca bine. Da vasul pentru o ora la frigider.
Dupa ce a trecut timpul de repaus, se scoate compozitia din frigider, se formeaza salamul de biscuiti, se infoliaza in folie transparenta si se da peste noapte la frigider.
A doua zi se pudreaza usor si se taie felii.
Poti tine salamul si pentru o ora, doua la congelator, asta daca vrei sa servesti mai repede prajitura. Plus ca se va taia si mai frumos asa.
Am facut varianta aceasta de compozitie si cu rahat si am turnat-o intr-un vas de 20 x 30 cm (am dublat cantitatile). Am nivelat totul bine, am lasat peste noapte la frigider iar a doua zi am taiat cubulete.
Deasupra se poate presara si nuca de cocos in loc de zahar pudra.
Pofta buna!
Pingback: Cubulete ciocolatoase, de post | Artă și savoare