Negresa fara zahar si fara faina

20200225_175647

E pe baza de stevie si cacao 🙂 Un baton dens si foarte satios.

 

Ingrediente:

 

250 g unt 80% grasime

250 ciocolata amara, cu stevie

5 oua

5 linguri de zahar de stevie

3 linguri de cacao

un praf de sare

1 fiola esenta de vanilie

1 lingurita rasa de scortisoara

cardamon, ghimbir, nucsoara, ienibahar si cuisoare – dupa gust

 

Preparare:

 

Untul taiat cubulete impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pune la topit. Focul trebuie sa fie mediu inspre mic, iar oala antiaderenta. Amesteca compozitia cu o spatula de silicon pana cand ingredientele s-au topit si s-au omogenizat. Adauga fiola de vanilie si lasa totul la racorit complet.

Dupa ce ciocolata s-a racit, dar este inca lichida, se spumeaza ouale cu zaharul de stevie. Se incorporeaza ciocolata topita, apoi cacaua cernuta si mirodeniile.

Se tapeteaza o tava de 20 x 30 cm cu hartie de copt, se niveleaza aluatul crud si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Se lasa la racit complet, peste noapte, iar a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

20200225_175547

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s