E pe baza de stevie si cacao 🙂 Un baton dens si foarte satios.
Ingrediente:
250 g unt 80% grasime
250 ciocolata amara, cu stevie
5 oua
5 linguri de zahar de stevie
3 linguri de cacao
un praf de sare
1 fiola esenta de vanilie
1 lingurita rasa de scortisoara
cardamon, ghimbir, nucsoara, ienibahar si cuisoare – dupa gust
Preparare:
Untul taiat cubulete impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pune la topit. Focul trebuie sa fie mediu inspre mic, iar oala antiaderenta. Amesteca compozitia cu o spatula de silicon pana cand ingredientele s-au topit si s-au omogenizat. Adauga fiola de vanilie si lasa totul la racorit complet.
Dupa ce ciocolata s-a racit, dar este inca lichida, se spumeaza ouale cu zaharul de stevie. Se incorporeaza ciocolata topita, apoi cacaua cernuta si mirodeniile.
Se tapeteaza o tava de 20 x 30 cm cu hartie de copt, se niveleaza aluatul crud si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Se lasa la racit complet, peste noapte, iar a doua zi se portioneaza.
Pofta buna!