Este o reteta super usoara, ingrediente putine si ieftine, dar aici e, pana la urma, cheia gustului minunat 🙂
Reteta preluata de la Laura Adamache, cu siguranta nu va da gres!
Ingrediente:
200 g faina alba
200 g zahar tos
1 praf de sare
1 fiola esenta de vanilie
coaja de la o portocala
6 oua
135 ml ulei de floarea soarelui
200 g rahat
3 linguri zahar pudra pentru pudrat
Preparare:
Se iau 2 boluri si se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul tos, in 2-3 parti, si se spumeaza bine, pana cand se obtine o bezea lucioasa.
Galbenusurile se mixeaza cu esenta de vanilie si coaja de portocala pana cand se albesc frumos. Se adauga, apoi, uleiul in mai multe transe, ca pentru maioneza.
Se rastoarna crema de galbenusuri peste albusurile spumate si se amesteca cu un tel de mana.
Se cerne faina si se incorporeaza tot cu telul.
La final se incorporeaza rahatul taiat cubulete mici si tavalit bine prin 2-3 linguri de faina, astfel incat fiecare parte sa fie acoperita cu faina. Inainte de a se incorpora in aluat, rahatul cu tot cu faina se rastoarna intr-o sita si se cerne tot surplusul de faina.
Amesteca totul cu o spatula de silicon.
Prajitura se coace intr-o tava de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea. Deasupra trebuie sa prinda o crusta maronie, frumoasa.
Se lasa pandispanul 5 minute la racorit in cuptor, apoi se scoate, se dezlipeste hartia de copt si se pudreaza pe toate partile cu zaharul pudra. Se lasa apoi la racit complet, cel mai bine peste noapte, si a doua zi se taie cubulete.
Pofta buna!