Sa incepem saptamana bine 🙂
Ingrediente:
360 ml lapte de soia
1 lingurita otet de mere
200 g faina de orez
2 linguri faina de grau
1 1/2 lingurita praf de copt
2 lingurite pudra de sfecla rosie
1 praf de sare
2 lingurite zahar de stevie
Preparare:
Intr-un bol se amesteca laptele de soia cu otetul de mere si se lasa 5 minute in repaus.
In al doilea bol se amesteca faina de orez cu faina de grau, praful de sare, zaharul de stevie, praful de copt si pudra de sfecla rosie. Se cern.
Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide si se omogenizeaza bine cu un tel de mana.
Se incinge o tigaie teflonata, se sterge cu un servetel usor umezit in ulei de floarea soarelui dupa fiecare clatita. Se coc pe rand, clatitele, pe fiecare parte, la foc mic. Te poti ajuta de o spatula de silicon moale pentru a intoarce clatitele de pe o parte pe alta.
Clatitele se mananca goale, cu fructe sau cu crema de ciocolata cu stevie.
Pofta buna!