Prajitura cu mere

20191103_124333

Daca tot e toamna…

Se aseamana cu reteta de prajitura cu branza, se face la fel de usor si este foarte buna.
Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

600 g faina

160 g unt

175 g zahar

2 plicuri praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

1/2 lingurita sare

1 ou

 

Pentru umplutura:

 

2 kg mere

zahar tos dupa gust

1 fiola esenta de rom

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

50 g unt

 

Preparare:

 

Amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat. Adauga untul moale, taiat bucatele si framanta compozitia in palme pana rezulta „firimituri”. Adauga ouale batute si omgenizeaza in continuare. Aluatul rezultat trebuie sa fie tot faramicios.

Ia o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 35/40 X 25 cm, tapeteaz-o cu hartie de copt, unge-o cu putin ulei si pune 1/2 din compozitia de aluat. Preseaza cu mana firimiturile.

Peste firimituri se pune umplutura de mere racita. Pentru umplutura se spala bine merele, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o oala antiaderenta se pune untul la topit, apoi merele rase si zahar dupa gust si se lasa pe foc pana cand scade toata zeama lasata de mere. Se presara scortisoara, nucsoara si esenta de rom si se amesteca bine. Se lasa compozitia la rcait complet.

Peste umplutura se presara restul de aluat, se preseaza bine si coace cca 40-45 de minute la 180 de grade pana cand prajitura incepe sa se desprinda pe margini de tava, iar deasupra prinde o culoare aurie frumoasa.

Pudreaz-o fierbinte, las-o la racit complet si apoi portioneaz-o.

Pofta buna!

 

20191103_124310

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s