Negresa fara faina

20191007_181058

Cu faina de migdale, piure de castane si visine, o bunatate de negresa umeda 😀

Ingrediente:

 

5 oua

200 g ciocolata amara 60% cacao

1/2 cana zahar tos (cana de 300 ml)

1/4 lingurita sare

200 g unt 80% grasime

375 piure de castane (eu am avut de la LIDL Deluxe)

1 borcan de 400 g visine fara samburi (din cele puse special pentru prajituri)

1 fiola esenta de vanilie

200 g faina de migdale de la LIDL (fara coaja)

1 lingura zahar pudra

 

Preparare:

 

Pe baie de abur sau daca ai un vas teflonat, antiaderent (in acest caz pui oala direct pe foc, la flacara mica) pune la topit ciocolata si untul. Amesteca cu un tel micut, de mana, pana cand compozitia este omogena. Stinge focul, adauga esenta de vanilie si lasa compozitia la racit.

Spumeaza ouale cu zaharul tos si praful de sare. Adauga piureul de castane si omogenizeaza bine. Incorporeaza faina de migdale, apoi compozitia racita de ciocolata si unt. Mixeaza totul bine cu mixerul, nu foarte mult, doar atat cat sa obtii un aluat omogen, spumos.

Se tapeteaza o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt, se rastoarna aluatul in tava, se niveleaza cu o spatula de silicon, iar deasupra se pun visinele scurse bine. Se da aluatul in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius pentru 45 de minute, apoi pentru inca 15 minute la 160 grade Celsius.

Se scoate prajitra din cuptor, se pudreaza cu zahar. Se lasa peste noapte la racit, a doua zi se portioneaza. Este o negresa umeda si tare buna. Dar se poate servi si fierbinte cu inghetata de vanilie.

 

Nota: Fara visine si cu oua mai mici, dar aceeasi cantitate de faina de migdale, prajitura s-a copt in 30 de minute la 190-200 grade Celsius.

 

Pofta buna!

 

20191007_180639

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s