Chec rapid cu mere

20190929_101836

Prima zi de octombrie trebuie sarbatorita cu ceva dulce 🙂

 

Ingrediente:

 

450 g mere (aproximativ 3-4 mere intregi)

3 oua de casa

80 g faina alba 000

80 g zahar tos

60 ml lapte gras

un praf de sare

1/4 lingurita scortisoara macinata

50 g unt 80% grasime

1 lingura coaja de lamaie proaspat rasa

 

Pentru decor:

 

1 mar mic

1 mana de nuci

 

Preparare:

 

Incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Pregateste o tava mica de chec si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare. Eu am folosit mixerul si am spumat bine. Am adaugat apoi untul topit si racorit, laptele, coaja de lamaie  si, la final, ingredientele uscate amestecate si cernute (faina si scortisoara).

Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si se taie feliute subtiri.

Rastoarna merele in aluatul gata pregatit si amesteca cu o spatula asa incat fiecare felie sa fie imbracata in aluat.

Toarna aceasta compozitie in tava de chec. Poti incerca sa aranjezi feliile de mere in aceeasi directie.

Peste aluatul crud am pus felii rotunde de mar, cu tot cu coaja, dar fara cotor si samburi, si am presarat o mana de nuci tocate grosier.

Checul se coace timp de 40 de minute sau pana cand prinde o culoare frumoasa deasupra.

Se lasa  la racit complet, apoi se da peste noapte la frigider si a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190929_101913

20190929_101936

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s