Tort raw vegan cu ciocolata, smochine si alune de padure

20190904_182112

Un tort cu arome de toamna 🙂

Ingrediente:

 

Pentru blat si bombite decor

 

Pentru crema de ciocolata:

 

150 g migdale crude fara coaja

170 g ciocolata amara vegana

2 linguri miere

3 linguri ulei de cocos de la Sano Vita

150 ml lapte de migdale de la Sano Vita

 

Pentru crema de alune de padure:

 

150 g migdale crude fara coaja

100 g ciocolata vegana nougat cu umplutura de alune

2 linguri ulei de cocos de la Sano Vita

3 linguri unt de alune de padure

100 ml lapte de migdale de la Sano Vita

 

Pentru decor:

 

5 bombite din blat

5 smochine proaspete

30 g ciocolata amara vegana

2 linguri ulei de cocos de la Sano Vita

 

Preparare:

 

Se prepara blatul conform instructiunilor din link. Faci 8 bombite din acest blat, 3 le mananci si 5 le pui deoparte pentru decor 😀 Iar cu cantitatea ce ramane tapetezi fundul unei tavi rotunde cu peretii detasabili, de 16,5 cm diametru (fundul tavii vine tapetat cu hartie de copt pentru a-ti fi mai usor sa scoti tortul din forma).

Pentru creme este foarte important sa lasi migdalele peste noapte la hidratat in apa rece. A doua zi le scurgi bine, le imparti in 2 parti egale si te apuci de creme.

Pentru crema de ciocolata pui in robotul de bucatarie migdalele hidratate si mixezi bine adaugand treptat si laptele. Ciocolata o topesti pe bain-marie cu ulei si o torni in fir subtire peste migdale mixand mereu. Adauga miere dupa gust. Compozitia trebuie sa fie usor lichida asa incat sa o poti turna in tava peste blat. Se da tava pentru 10 minute la congelator.

Pentru crema de alune de padure pui in robotul de bucatarie migdalele hidratate si mixezi bine adaugand treptat si laptele. Ciocolata cu nougat o topesti pe bain-marie cu ulei si o torni in fir subtire peste migdale mixand mereu. La final adaugi si untul de alune de padure. Compozitia trebuie sa fie usor lichida si o torni peste prima crema intarita.

Se da tortul la congelator peste noapte. A doua zi se scoate din forma si se pune pe un platou. Se decoreaza cu ciocolata topita cu ulei, smochine si bombitele de aluat trase in ciocolata.

Tortul se pastreaza la frigider pentru o consistenta cremoasa.

 

Pofta buna!

 

20190904_182154

20190904_182901

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s