Prajitura raw vegana cu fistic si physalis

20190802_073342

Sa incepem luna cu arome faine in ciuda ploii.

Ingrediente:

 

Pentru ”blat”:

 

1 cana seminte de dovleac crude de la Sano Vita

1 cana fulgi de nuca de cocos de la Sano Vita

1/3 cana amaranth expandat

2-3 linguri de miere

3 linguri pline unt din seminte de floarea soarelui

1 lingurita matcha de la Niavis

1 praf de sare

1/3 lingurita scortisoara

1/2 lingurita cardamon proaspat macinat

 

Pentru ”crema”:

 

1 1/2 cana fistic crud

10 linguri unt de cacao lichid

10 linguri ulei de cocos de la Sano Vita

10 linguri de apa

5 linguri miere

o mana de Physalis proaspete

1 lingura amaranth expandat

 

Preparare:

 

Se ia o tava de 16 x 16 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Incepem cu blatul pentru care luam robotul de bucatarie si macinam cat mai fin semintele de dovleac. Incepem sa adaugam scortisoara, cardamonul proaspat macinat care miroase divin, lingurita de matcha si apoi nuca de cocos.

Se adauga mierea si un unt de nuci sau seminte dupa preferinta. Recomand ceva mai neutru precum tahini sau cel de migdale. Eu am mai avut unt din seminte de floarea soarelui preparat de mine, asa ca l-am folosit pe acesta.

Se mixeaza in continuare pana ce aluatul incepe sa se adune, sa devina compact. In acest punct adaugi si amaranthul, mixezi vreo 5 secunde si gata.

Aluatul se rastoarna in tava si cu mainile usor umezite se tapeteaza fundul tavii intr-un strat compact si cat mai uniform. Se da la frigider pana cand prepari crema.

Pentru crema este important ca fisticul sa fie hidratat cel putin 4 ore in apa rece sau, si mai bine, peste noapte. Se scurge bine si se rastoarna in robotul de bucatarie. Se mixeaza adaugand pe rand untul de cacao topit, uleiul de cocos si apa atat cat e nevoie ca sa obtii o crema fina, usor curgatoare. Pune si mierea dupa gust si amesteca bine.

Se rastoarna crema peste blat, se niveleaza bine, iar din loc in loc se pun jumatati de Physalis peste care se presara amaranth expandat.

Se da tava la congelator peste noapte, iar a a doua zi se portioneaza.

Se pastreaza la frigider, va fi o prajiura mai cremoasa, sau la congelator (textura este de inghetata in acest caz).

Nota: O parte din ingrediente le am de la Dried Fruits, o parte de la Sano Vita. De pe http://www.sanovita.ro se pot comanda foarte usor produsele preferate. Iar pentru 15% reducere la orice comanda, nu uita sa introduci codul promotional ”artasisavoare”.

 

Pofta buna!

 

20190802_073403

20190802_073556

20190802_073746

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s