Tort cu branza si jeleu de zmeura

20190730_080148

Continui cu ziua mea 🙂 E un tort simplu, pe care l-am mai facut, dar in varianta cu blat de nuca. Acum l-am facut cu blat de cacao.

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

50 g cacao
90 ml apa clocotita
100 g unt
300 g zahar
60 ml lapte
3 oua
175 g faina
1 plic praf de copt

 

Pentru crema:

1 kg crema de branza de la Lidl
2 plicuri de gelatina granule Dr. Oetker
zahar pudra dupa gust
2 fiole esenta de vanilie
coaja de la o lamaie rasa fin
zeama de la o lamaie
250 ml frisca lichida

Pentru jeleu:

500 g zmeura proaspata sau congelata
zahar pudra dupa gust
zeama de la 1/2 lamaie
6 foi de gelatina Dr. Oetker

 

Preparare:

 

Preparare blat:

Cacaua cu apa clocotita se omogenizeaza bine cu un tel. Adaugi untul, la temperatura camerei, taiat bucatele si amesteci pana cand se topeste. Se adauga apoi zaharul, ouale si laptele.

La final se incorporeaza faina si praful de copt cernute si amesteci foarte bine.

Se toarna totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coci cca 45 de minute la foc mai domol. Foloseste o tava de diametru 26 cm.

Dupa ce se raceste blatul, il scoti din tava si apoi il tii la frigider peste noapte, invelit in folie de aluminiu, pentru a putea fi taiat mai bine. Sau coci blatul dimineata si montezi tortul seara.

 

Pentru crema de branza:

Amesteci branza cu zahar pudra dupa gust, coaja si zeama de la 1 lamaie si fiolele de esenta de vanilie.

Gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic o topesti pe bain-marie si incepi sa omogenizezi in ea cate o lingura din crema de branza. Cand s-a temperat compozitia cu gelatina, o rastorni in crema de branza si omogenizezi totul bine cu o spatula de silicon, miscari domoale.

Spumezi 250 ml frisca lichida si o omogenizezi in crema de branza.
Aceasta crema o torni peste blatul de cacao si dai tava la frigider pana se intareste crema.

E foarte important ca branza sa fie la temperatura cmerei, la fel si frisca batuta pentru a nu se ”taia” crema in momentul in care se adauga gelatina. Chiar si in aceasta situatie se repara daca se pune pe bain-marie, va fi f lichida, se lasa la intarit un pic, apoi se rastoarna peste blat.

Pentru jeleu:

Zmeura o pasezi cu zaharul pudra si zeama de lamaie cu un mixer vertical de mana.

Gelatina hidratata o topesti pe bain-marie si o adaugi in fructe. Omogenizezi bine si torni compozitia peste crema de branza intarita.
Lasi totul la frigider pana a doua zi cand desfaci peretii detasabili, transferi tortul pe un platou si servesti.

Eu folosesc intotdeauna si o punga subtire cu care captusesc tava inainte de a pune blatul si cremele. Evit sa curga cremele prin inelul tavii sau sa nu pot scoate apoi tortul frumos din tava.

 

Pofta buna!

Reclame

2 responses to “Tort cu branza si jeleu de zmeura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s